Preguntes més freqüents sobre l'accés a l'Aula Virtual i als cursos

Nombre de lectures: 0

Preguntes més freqüents sobre l'accés a l'Aula Virtual i als cursos

1. És la primera vegada que faig servir l’Aula Virtual, com m’hi he de registrar?

Per crear un compte d'usuari nou a l'Aula Virtual heu d'omplir el formulari que trobareu en aquest enllaç i seguir les instruccions que heu rebut del vostre departament o organisme. Un cop estigueu registrat ja us podreu inscriure al curs.

Si necessiteu més informació, podeu consultar aquesta pàgina: Instruccions d'autoinscripció als cursos de l'Aula Virtual de l'EAPC. Apartat C. Si no heu accedit mai a l'Aula Virtual.


↑ Torneu a dalt

2. Què faig si no rebo el correu electrònic amb la contrasenya del nou compte?

Si no el rebeu, comproveu que el missatge no us hagi arribat a la safata de correu brossa, perquè els correus de resposta automàtica sovint s’identifiquen com a correu brossa.


↑ Torneu a dalt

3. Ja tenia un compte a l'Aula Virtual i he oblidat l'usuari o la contrassenya, com els puc recuperar?

Si teniu present haver fet cursos a l'Aula Virtual però no recordeu l'usuari o bé la contrasenya que utilitzàveu, els podreu recuperar en aquest enllaç. No cal omplir els dos camps que es demanen (Nom d'usuari i adreça de correu electrònic), només cal que n'ompliu un dels dos. Si no recordeu l'usuari necessitareu el correu electrònic al qual vau associar el compte.

Si necessiteu més informació, podeu consultar aquest enllaç: Instruccions d'autoinscripció als cursos de l'Aula Virtual de l'EAPC. Apartat B. Si heu accedit a l’Aula Virtual, però no recordeu l’usuari i la contrasenya.


↑ Torneu a dalt

4. Què faig si no rebo el correu electrònic per recuperar-los?

Si no el rebeu, comproveu que el missatge no us hagi arribat a la safata de correu brossa perquè els correus de resposta automàtica sovint s’identifiquen com a correu brossa. Si tampoc el trobeu al correu brossa, segurament l'antic compte estava associat a una altra adreça de correu electrònic; comproveu que no tingueu el missatge en aquesta altra adreça.


↑ Torneu a dalt

5. Com trobo el curs en què m'he d'inscriure?

Si ja heu entrat a l'Aula Virtual i sou a la pàgina Els meus cursos, feu clic en el text "Cursos" del menú superior i localitzeu el curs en què us heu d’inscriure, segons la tipologia (virtual, semipresencial…) i el semestre. Feu clic damunt del títol del vostre curs i afegiu la clau d'inscripció (que us haurà donat la persona responsable de l'edició) en el requadre blanc que apareix. Quan feu clic sobre el botó "Inscriu-me", ja tindreu accés al curs.

Trobar el curs i incloure-hi la clau

Un cop us hagueu inscrit al curs, cada vegada que accediu a l'Aula Virtual, trobareu el curs a l'apartat Els meus cursos.

Si necessiteu més informació, podeu consultar aquest enllaç: Instruccions d'autoinscripció als cursos de l'Aula Virtual de l'EAPC. Apartat A. Si ja heu accedit amb anterioritat a l’Aula Virtual.


↑ Torneu a dalt

6. On puc trobar la clau d’inscripció al curs?

Si heu estat admès a un curs, haureu rebut del vostre departament o organisme un correu electrònic amb les instruccions d'autoinscripció on s'explica com accedir a l’Aula Virtual i on es troba la clau d’inscripció al curs. Seguiu pas a pas aquestes instruccions i, si encara teniu algun dubte, consulteu aquestes preguntes freqüents. Si no el podeu resoldre, poseu-vos en contacte amb la persona que us va enviar el correu.


↑ Torneu a dalt

7. Per què poso la clau d’inscripció i no puc accedir al curs?

En primer lloc assegureu-vos que el curs al qual intenteu accedir sigui realment el vostre, perquè de vegades hi ha cursos amb noms similars que poden portar a confusió. En segon lloc confirmeu que estigueu escrivint la clau d'accés de manera idèntica a com figura a les instruccions d'autoinscripció; comproveu també que teniu activat el bloqueig dels números i que no teniu activades les majúscules.


↑ Torneu a dalt

8. He vist un curs a l’aula virtual en què m’interessaria participar com a alumne, com hi accedeixo?

Per poder accedir a un curs necessiteu tenir-hi plaça prèviament. Recordeu que els nostres cursos no estan disponibles per a tothom; s'ha de pertànyer a certs col·lectius i seguir el procediment de sol·licitud d'inscripció establert en cada cas. Cliqueu el següent enllaç per conèixer qui pot fer cursos a l'Aula Virtual de l'EAPC.

Si teniu plaça a l'activitat però no heu rebut la clau d'accés al curs, poseu-vos en contacte amb qui vau gestionar la sol·licitud d'inscripció. Si sou personal de la Generalitat de Catalunya o de les universitats públiques i necessiteu contactar amb els responsables de formació, teniu el llistat en aquest enllaç.


↑ Torneu a dalt

9. No veig el menú esquerre. Què faig?

Aquest menú es pot fer visible o ocultar a instàncies del propi usuari. Només heu de clicar la icona rodona de la part superior esquerra de la pantalla:


↑ Torneu a dalt

Torna a munt