Saltar al contingut principal

Transparència i protecció de dades: interacció i equilibri

Nombre de lectures: 0

← Inici del curs | Novetats →

Presentació

Benvingut/da a aquest curs! Al llarg dels 6 mòduls aprendràs a conciliar dos drets fonamentals: la transparència i el dret a la protecció de dades. Es tracta de tenir en compte les eines per determinar els límits en cada situació.

Aquest és un curs d'autoaprenentatge, per tant, no hi ha un servei de tutoria, consultes o certificació. Sou vosaltres qui heu de seguir el curs al vostre ritme i realitzar, o no, el qüestionari que se us proposa per a cada mòdul. Els qüestionaris es poden realitzar totes les vegades que calgui i proporcionen els resultats obtinguts en fer clic al botó "Solució".

Desitgem que aquest material us resulti d'utilitat!

Aquest curs va ser elaborat a l'inici del 2018. D'aleshores ençà s'han produït canvis normatius importants que cal tenir en compte, ja que no consten als vídeos. Et recomanem, doncs, que abans de començar consultis molt especialment l'apartat Novetats. El material complementari,les transcripcions dels vídeos i les preguntes dels qüestionaris, però, ja recullen aquests canvis.

L'autor: Carles San José

És funcionari del cos d’advocacia de la Generalitat de Catalunya, entre altres cossos de la Generalitat. Des del 1984 ha ocupat llocs d’àmbit jurídic a l’Administració de la Generalitat, el darrer, com a advocat al Gabinet Jurídic. Des del 2007 ha ocupat el lloc de cap d’inspecció de l’APDCAT, fins el 15/9/2019. Des d'aquesta data és consultor i formador del sector públic en matèria de protecció de dades, transparència i procediment administratiu.

Com a docent, ha sigut formador intern de l’EAPC i és professor col·laborador a la UOC en l’assignatura de dret administratiu II en el grau de dret i en el grau de gestió i administració pública. També imparteix docència a l'ESAGED (UAB) en l’assignatura de dret d’accés a la informació pública i protecció de dades, al màster d’arxivística i gestió documental; i a l'EPSI (UAB) en una assignatura de protecció de dades al grau de prevenció i seguretat integral.


← Inici del curs | Novetats →

Torna a munt
× Tanqueu els crèdits
Autoria i llicència

Autor: Carles San José

El disseny del curs en el format original (MOOC) i l'elaboració dels vídeos el 2018 va anar a càrrec de Homuok SL. El disseny del format actual ha anat a càrrec del Servei de Formació per a la Generalitat, EAPC.

La imatge de la portada és de Sergey Gricanov i s'ha obtingut a Pixabay.

L'Escola d'Administració Pública de Catalunya, amb la voluntat de contribuir a la lliure difusió del coneixement i d'acord amb el que estableix la Recomanació de la Comissió Europea sobre gestió de la propietat intel·lectual, difon aquests materials sota una llicència creative commons by-nc-sa. N'autoritza doncs el seu ús amb la condició de:

  • citant-ne font i autoria;
  • amb finalitats no comercials;
  • per fer-ne obres derivades que compleixin les condicions anteriors i es difonguin amb el mateix tipus de llicència.

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons