Saltar al contingut principal

L'ús docent de la videoconferència i altres eines en línia

Nombre de lectures: 0

← Inici | Preparació →

Presentació

La docència en la modalitat en línia ofereix un ampli ventall d'eines i recursos (programaris de videoconferència, qüestionaris en línia, presentacions interactives, eines de treball col·laboratiu, etc.). L'ús d'aquestes eines en la docència requereix un coneixement i unes habilitats específics per aprofitar-ne tot el potencial. Amb l'objectiu de facilitar l'adquisició de coneixements en aquest àmbit, l'Escola presenta aquests continguts sobre els usos de la videoconferència i altres eines en la docència.

Els continguts tenen la finalitat, doncs, d'aportar elements de referència per als usos docents de les eines de videoconferència i de presentar també una selecció comentada d'altres eines útils per a la docència en la modalitat en línia.

Es tracta d'un recull de les eines que l'autor, Joan Maria Muntané, ha considerat més rellevants o útils. Hi ha algunes eines molt similars, però es mostren per poder tenir diferents opcions per triar la que millor s'adapti a les circumstàncies de cada docent i dels seus alumnes.

Per a cada eina, hi ha una breu descripció amb informació bàsica (què permet fer, URL de referència, plataforma) i un comentari valoratiu de la utilitat des del punt de vista docent. En alguns casos, hi ha també l'enllaç a algun vídeo o tutorial per poder-ne ampliar la informació.

Cal tenir present que totes aquestes eines es van actualitzant. És probable que, amb el pas del temps des que s'ha elaborat aquesta guia (juliol del 2021) fins al moment de consultar-la, puguin haver canviat les funcionalitats, els preus, les característiques, etc.

Confiem que aquests continguts siguin útils per als empleats públics que imparteixen docència.


← Inici | Preparació →

Torna a munt
× Tanqueu els crèdits
Autoria i llicència

Autor: Joan Maria Muntané (Gesem formació i consultoria, SL).

Coordinació tècnica i pedagògica: Servei de Formació per a la Generalitat, EAPC.

La imatge de portada és de Jagrit Parajuli i s'ha obtingut a Pixabay. La resta d'imatges són també lliures de drets.

L'Escola d'Administració Pública de Catalunya, amb la voluntat de contribuir a la lliure difusió del coneixement i d'acord amb el que estableix la Recomanació de la Comissió Europea sobre gestió de la propietat intel·lectual, difon aquests materials sota una llicència creative commons by-nc-sa. N'autoritza l'ús, doncs, amb les condicions següents:

  • citant-ne font i autoria;
  • amb finalitats no comercials, i
  • per fer-ne obres derivades que compleixin les condicions anteriors i es difonguin amb el mateix tipus de llicència.

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.