Saltar al contingut principal

De l'administració en paper a l'administració digital

Nombre de lectures: 0

← Inici | Mòdul 1 →

Presentació

Hola! Benvinguts i benvingudes al curs sobre administració digital.

En aquest curs veurem com la tecnologia està transformant les administracions públiques catalanes i les seves relacions amb la ciutadania.

Aquest curs té per objectius identificar els reptes de les administracions públiques al segle XXI i conèixer què és l’administració digital.

Per assolir aquests objectius, hem organitzat el curs en set mòduls. En cadascun d’ells centrarem la nostra atenció en un aspecte de l’administració digital: els principis de l’administració digital, els drets i les obligacions de la ciutadania i les administracions públiques quan usen mitjans electrònics, els canals d’accés electrònics a les administracions públiques, els mecanismes per a la identificació i la signatura electròniques, la tramitació del procediment administratiu a través de mitjans electrònics i la cooperació interadministrativa i la interoperabilitat. Tal com tindrem oportunitat d’anar veient, tots els mòduls estan estretament relacionats.

A més, el curs també compta amb un apèndix en el que s'exposa el principal contingut que incorpora el Decret 76/2020, de 4 d'agost, d'Administració digital aplicable a l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic.

Aquest és un curs d'autoaprenentatge, per tant, no hi ha un servei de tutoria, consultes o certificació. Sou vosaltres qui heu de seguir el curs al vostre ritme i realitzar, o no, el qüestionari que se us proposa per a cada mòdul. Els qüestionaris es poden realitzar totes les vegades que calgui i proporcionen els resultats obtinguts en fer clic al botó "Solució".

Un darrer apunt per informar que el curs que ara es presenta es va dissenyar el 2019. Des de llavors s'ha ofert com a MOOC en cinc edicions amb la participació de centenars de persones provinents de l'Administració de la Generalitat, de les entitats locals i d'altres entitats públiques de Catalunya. En aquest temps, el curs s'ha actualitzat en tres ocasions per incorporar les novetats normatives que s'han anat produint; és per això que en aquest espai trobareu els vídeos que es van enregistrar el 2019 el contingut dels quals continua sent plenament vigent a dia d'avui combinat amb altre material escrit actualitzat a novembre de 2022 per tal que incorpori totes les novetats produïdes.

A punt?

L'autor: Agustí Cerrillo

És catedràtic de Dret Administratiu a la Universitat Oberta de Catalunya. Ha investigat i publicat articles i monografies sobre l’administració digital, la transparència pública i la difusió i la reutilització d’informació pública a través d’internet, l’ús de la intel·ligència artificial a les administracions públiques, la governança pública i la integritat pública i la prevenció de la corrupció.


← Inici | Mòdul 1 →

Torna a munt
× Tanqueu els crèdits
Autoria i llicència

Autor: Agustí Cerrillo

El disseny del curs en el format original (MOOC) i l'elaboració dels vídeos el 2019 va anar a càrrec de Homuok SL. El disseny del format actual ha anat a càrrec del Servei de Formació per a la Generalitat, EAPC.

La imatge de la portada és de Gerd Altmann i s'ha obtingut a Pixabay.

L'Escola d'Administració Pública de Catalunya, amb la voluntat de contribuir a la lliure difusió del coneixement i d'acord amb el que estableix la Recomanació de la Comissió Europea sobre gestió de la propietat intel·lectual, difon aquests materials sota una llicència creative commons by-nc-sa. N'autoritza doncs el seu ús amb la condició de:

  • citant-ne font i autoria;
  • amb finalitats no comercials;
  • per fer-ne obres derivades que compleixin les condicions anteriors i es difonguin amb el mateix tipus de llicència.

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons