Saltar al contingut principal

De l'administració en paper a l'administració digital

Nombre de lectures: 0

← Preguntes més rellevants | ← Mòdul 7 | ← Inici del curs

Preguntes més rellevants

7. La cooperació interadministrativa i la interoperabilitat

7.1 Via Oberta i EACAT

Per l'explicació del vídeo entenc que Via Oberta i EACAT són dos serveis per afavorir la comunicació entre administracions, però no em queda clar si l'una està integrada dins de l'altra o si tenen funcions diferents. La diferència exactament quina és?

Via Oberta és el servei que ofereix el Consorci Administració Oberta de Catalunya per facilitar l’accés a les dades i documents d’altres administracions públiques. L’accés a aquest servei es fa a través de l’EACAT.

La plataforma EACAT proporciona a totes les administracions públiques catalanes un servei de tramitació interadministrativa, de manera que es poden relacionar en un entorn segur, que genera evidències de les comunicacions.


↑ Tornar a dalt

7.2 ERES i S@rcat

Si existeix l'ERES, per què la Generalitat va crear el registre S@rcat? No hauria d'haver estat obligat a utilitzar la solució que ja existia?

O bé el S@rcat és anterior a l'ERES? En aquest cas, la resta d'administracions també podrien utilitzar el S@rcat, oi?

Les dues aplicacions són anteriors a la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic, quan la reutilització de les aplicacions no era una obligació, com disposa actualment l’article 157.3 de la Llei.


↑ Tornar a dalt

7.3 SIR i SARA

No sé quan s'han d'utilitzar SIR i SARA.

SIR és el sistema d’interconnexió de registres, és a dir, la plataforma d’intercanvi d’assentaments electrònics de registre entre les administracions públiques. Podeu trobar més informació sobre el seu funcionament en aquest enllaç.

Per la seva banda, la xarxa SARA és un conjunt d'infraestructures de comunicacions i serveis bàsics que connecta les xarxes de les administracions públiques espanyoles per poder intercanviar informació i facilitar-los l'accés als serveis electrònics. En aquest enllaç hi ha una breu descripció del seu funcionament.


↑ Tornar a dalt

7.4 eValisa

Al mòdul 7 s'explica que l'EACAT és el mitjà de comunicació, entre d'altres, de l'Administració de la Generalitat entre els seus departaments, organismes i empreses. Tanmateix, actualment el mitjà de comunicació telemàtic formal de la Generalitat de Catalunya és l'eValisa, a la qual no es fa referència en cap moment.

Hi ha alguna raó que motivi aquesta omissió?

Al mòdul 7 s’està parlant de la cooperació interadministrativa i per això es fa referència a l’EACAT, que és la plataforma de tramitació interadministrativa entre totes les administracions públiques catalanes, és a dir entre l’Administració de la Generalitat, els ens locals i altres institucions del sector públic de Catalunya.

En canvi, l’eValisa és la solució tecnològica per trametre documents entre persones de diferents unitats i organismes de l’Administració de la Generalitat.


↑ Tornar a dalt


← Preguntes més rellevants | ← Mòdul 7 | ← Inici del curs

Torna a munt
× Tanqueu els crèdits
Autoria i llicència

Autor: Agustí Cerrillo

El disseny del curs en el format original (MOOC) i l'elaboració dels vídeos el 2019 va anar a càrrec de Homuok SL. El disseny del format actual ha anat a càrrec del Servei de Formació per a la Generalitat, EAPC.

La imatge de la portada és de Gerd Altmann i s'ha obtingut a Pixabay.

L'Escola d'Administració Pública de Catalunya, amb la voluntat de contribuir a la lliure difusió del coneixement i d'acord amb el que estableix la Recomanació de la Comissió Europea sobre gestió de la propietat intel·lectual, difon aquests materials sota una llicència creative commons by-nc-sa. N'autoritza doncs el seu ús amb la condició de:

  • citant-ne font i autoria;
  • amb finalitats no comercials;
  • per fer-ne obres derivades que compleixin les condicions anteriors i es difonguin amb el mateix tipus de llicència.

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons